Ga naar de inhoud

slijpen & borstelen

slijpen en borstelen

Het slijpen en borstelen van RVS en aluminium is uiterst nauwkeurig werk. Wij hebben hier dan ook speciaal opgeleid personeel voor. Met behulp van de Timesavers Grindingmaster kunnen wij RVS één- en tweezijdig slijpen. Voor het slijpen gebruiken wij verschillende type schuurbanden en verschillende korrels, al naar gelang het geenste resultaat. De Timesavers Grindingmaster kan een ruime range van maten aan. 

specificaties

Wij slijpen platen met een breedte van 500 mm tot en met 1.500 mm en een lengte van 500 mm en met tot 6.000 mm. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen door contact met ons op te nemen.

Metalen plaat schuren | HEGO
geslepen en geborsteld rvs & aluminium

de voordelen

Het slijpen en borstelen van RVS en/of aluminium heeft een aantal voordelen. De belangrijkste is het creëren van een mooier en gladder plaatoppervlakte. Daarnaast is geslepen en geborsteld materiaal gemakkelijker te reinigen, omdat vuil zich minder snel aan het oppervlakte hecht.

Bel of mail gerust voor advies naar Olivia Stahlman

tel: +31- (0)36 549 2273

mail: ostahlman@hego.nl

creëert een mooier en gladder plaatoppervlakte

Eenvoudiger te reinigen, vuil hecht minder snel aan het oppervlakte

Beschadigingen op het plaatmateriaal kunnen weggewerkt worden

slijpen en borstelen

onze mogelijkheden

Voor het slijpen en borstelen van RVS en aluminium zijn er diverse mogelijkheden. Het resultaat is afhankelijk van de gekozen slijpkorrels, schuurbanden en slijprichtingen. Geborsteld RVS en aluminium heeft een nóg fijnere afwerking dan geslepen materiaal. Wij kunnen ook beide slijptechnieken combineren. Dat zogeheten duplo slijpen wordt vaak gebruikt in branches waar hygiëne belangrijk is, bijvoorbeeld voor toepassingen in keukens en voor sanitair.

Aluminium 2017 | HEGO

Een- en tweezijdig slijpen

RVS en aluminium platen slijpen wij zowel één als tweezijdig. Standaard maken wij gebruik van slijpkorrel 320. Afhankelijk van hoe fijn of ruw het oppervlakte moet zijn, kan ook gekozen worden uit andere slijpkorrels. Hierdoor kunnen wij platen grof en fijn slijpen.

Metalen plaat schuren | HEGO

duplo
slijpen

Duplo slijpen is een combinatie van slijpen en borstelen. Door deze techniek wordt een extra fijn oppervlak gerealiseerd waardoor dit voor een zeer hygiënische oplossing zorgt. Het duplo slijpen verzorgen wij vaak voor industrieën waar hygiëne belangrijk is, bijvoorbeeld voor toepassingen in keukens en voor sanitair.

Coil close up aantal lagen zichtbaar | HEGO

Borstelen

Door te borstelen wordt er een nog fijnere afwerking gecreëerd dan door het slijpen van rvs en aluminium. Het matte en gladde oppervlak dat wordt gerealiseerd is zeer hygiënisch en zorgt er ook voor dat kleur aantastingen en eventuele beschadigingen worden weggewerkt.

Slijpen en borstelen in verschillende slijpkorrels en schuurbanden

Voor het RVS en aluminium slijpen is keuze mogelijk uit diverse slijpkorrels. De korrelgrootte wordt aangeduid met een getal, waarbij een hoger getal een fijnere korrel aangeeft. Het geval voor de korrelgrootte komt van het zeven van het materiaal. De korrelgrootte wordt bepaald door het aantal mazen per inch van de zeef, hiermee worden de korrels op grootte gesorteerd.

Slijpkorrels

– Schuurband Hermesit RB 535 X: 60, 80, 120, 180, 240, 280 en 320.
– Schuurband Hermes BW 116: 120, 180 en 400.
– Schuurband Hermesit RB 545 X: 240, 320, 400 en 600.

Voor het RVS en aluminium slijpen kan gekozen worden tussen de verschillende schuurbanden. De keuze voor het type schuurband hangt af van het materiaal en de gewenste finish.

Aluminiumoxide schuurbanden – Hermesit RB 535 X

Papieren schuurbanden zijn met name geschikt voor het slijpen van dunne platen met een dikte vanaf 0,8 mm tot en met 1,0 mm.

Papieren Aluminiumoxide schuurbanden – Hermes BW116

– Schuurband Hermesit RB 535 X: 60, 80, 120, 180, 240, 280 en 320.
– Schuurband Hermes BW 116: 120, 180 en 400.
– Schuurband Hermesit RB 545 X: 240, 320, 400 en 600.
Voor het slijpen kan gekozen worden tussen de verschillende schuurbanden. De keuze voor het type schuurband, hangt af van het materiaal en de gewenste finish.

Silicium schuurbanden – Hermesit RB 545 X

Silicium is bij uitstek geschikt voor het slijpen onder lichtere druk. Materiaal dat geslepen is met silicium geeft een glimmende en glanzende finish. Geschikt voor slijpen van platen in diktes 1mm tot en met 6mm.

Op zoek naar maatwerk?

Vraag direct een offerte aan!