Ga naar de inhoud

ABN AMRO: Positieve verwachting voor metalen

  Positieve vooruitzichten voor 2015 en 2016

  Basis metalen: Groei potentieel 

  ABN AMRO heeft haar voorspellingen voor metaal in 2015 en 2016 gepubliceerd. Volgens ABN AMRO hebben basismetalen veel groeipotentieel op de markt. Alhoewel is dit groeipotentieel erg afhankelijk van de economische ontwikkelingen van Aziatische landen, zoals China. Het basisscenario is dat de Chinese economie met 7% zal toenemen dit jaar. Dit kan ervoor zorgen dat nikkel, koper, aluminium en zink een sterkere positie krijgen op de markt.

  Edelmetalen: Zwakke eerste helft van 2015, sterk herstel in de tweede helft van 2015 

  Zoals het er nu uitziet, zullen edelmetalen een zwakke eerste helft van het jaar moeten doorstaan. Een sterkere mondiale economie zorgt er echter voor dat de vooruitzichten voor zilver, platina en palladium weer verbeteren. Hierdoor zullen deze prijzen naar grote waarschijnlijkheid in de tweede helft van 2015 en in 2016 herstellen. We hebben het hier over een groei tussen de 5% en 10% (Zie bovenstaande afbeelding).

  Ferro metalen: “… Prijzen zullen nog meer versoepelen .” 

  In de nogal uitdagende marktomstandigheden van tegenwoordig  zijn de strategieën van de staalproducenten tweeledig. Op dit moment zijn de staalproducenten bezig met het overhalen van klanten om grotere hoeveelheden aan te schaffen met als vooruitzicht grote hoeveelheden korting. Dit zal andere staalbedrijven dwingen om de productie te verminderen waardoor de prijzen dus zullen versoepelen. De verdere versoepeling van de prijzen zal niet leiden tot een versnelling van sluitingen bij staalfabrieken en in de mijnbouwsector, omdat de relatief lagere olieprijs de producenten concurrerend houden. Wilt u meer lezen over de voorspellingen van ABN AMRO? Klik hier voor het volledige ABN AMRO rapport.