Ga naar de inhoud

Hego Stainless Steel & Aluminium breidt service uit met lasersnijden

    Hego Stainless Steel & Aluminium in Almere maakt al jaren een transitie door van een pure groothandel naar een full service leverancier van RVS en aluminium plaatmateriaal. In dat proces is onlangs een nieuwe stap gezet met de aanschaf van een lasersnijmachine met volledige automatisering.

    Hego (dertig medewerkers) uit Almere is 40 jaar geleden begonnen als een groothandel in RVS. Het familiebedrijf is echter steeds meer services gaan aanbieden. Het beschikt bijvoorbeeld al enige tijd over een slijpmachine, een knipbank en een decoillijn, waarmee meer toegevoegde waarde aan de klanten kan worden geboden.

    Sinds een aantal weken heeft Hego haar services uitgebreid met de mogelijkheid om te lasersnijden. De machine die bij Hego is geplaatst, is een 4,4 kW CO2 Bystronic lasersnijder in combinatie met een ByTrans Cross installatie voor het automatisch beladen en ontladen van de machine. Met deze machine kan 20 mm RVS en 12 mm aluminium worden gesneden. Het grote voordeel van deze machine is dat Hego nu nog meer klant-specifiek en nog sneller dan voorheen kan leveren, direct uit voorraad.

    Hego-Stainless-Steel-Aluminium-breidt-service-uit-met-lasersnijden-HEGO