Ga naar de inhoud

HEGO viert 40-jarig jubileum

  Op 21 oktober 1977 werd HEGO opgericht door Wim en Fabien Gort. Dat betekent dat wij ons veertigjarig bestaan mogen vieren! In de afgelopen 40 jaar zijn wij als bedrijf flink gegroeid; in zowel producten, diensten, medewerkers en locatie. Tot 1992 waren wij gevestigd in Muiden. Daarna vond een verhuizing plaats naar Almere, waar HEGO zich – na eerst nog een andere locatie – op de Bolderweg heeft gevestigd. Op dit moment telt onze hoofdvestiging in Almere circa dertig medewerkers. Het ruime pand heeft een oppervlakte van zo’n 10.000m², waar opslag, bewerking en kantoor zijn gevestigd, toereikend voor verdere groei.

  Historie van HEGO
  De historie van HEGO gaat nog veel verder terug. Willem Gort, de grootvader van aandeelhouder en eigenaar Wim Gort begon tijdens de Eerste Wereldoorlog met Metaalhandel Gort. Later is dit weer overgenomen door Gerrit Gort, de vader van Wim, en veranderde de naam in Metaalknipperij G. Gort. Uiteindelijk heeft Wim in 1973 Metaalknipperij G. Gort overgenomen. Kortom: een echt familiebedrijf!

  Door de oliecrisis indertijd veranderde de huidige eigenaar de activiteiten. Verwerkingen en staal maakten plaats voor handel in alleen roestvast staal en later ook in aluminium. Dit is precies hoe HEGO is ontstaan. HEGO is een samenstelling van de naam van een toenmalige compagnon en de familienaam Gort. In 1977 werden de aandelen van Metaalhandel Gort opgekocht en ontstond de werkmaatschappij HEGO Walserijprodukten, met daarboven de HEGO Holding. Dit brengt ons op veertig jaar HEGO!

  HEGO Stainless Steel & Aluminium
  De handelsnaam HEGO Stainless Steel & Aluminium is ontstaan omdat HEGO Walserijprodukten een bijna niet uit te spreken naam is voor onze buitenlandse afnemers. Doordat wij veel producten exporteren, waarvan zo’n 65 tot 70% exporthandel is, is het wel zo handig dat onze afnemers ons bij naam kunnen noemen!