Ga naar de inhoud

Terugblik: HEGO open dag 2015

  Op vrijdag 25 september openden wij onze deuren voor klanten en relaties om hen letterlijk te laten zien wat wij ‘in huis’ hebben. In dit artikel een korte terugblik. 

  Dit jaar wilden wij onze klanten meenemen in een rondleiding door het magazijn om de mogelijkheden van RVS en aluminium te laten zien. Niet alleen ons magazijn en onze bewerkingen  stonden centraal, ook enkele bijzondere eindproducten van RVS en aluminium werden tentoongesteld.

  Rondleiding door het magazijn
  Zodra klanten arriveerden begon de rondleiding door het magazijn. Klanten liepen met hun eigen accountmanager langs de stellingen waar ons materiaal ligt opgeslagen. Tussen de stellingen door werden twee filmpjes laten zien. In het eerste filmpje gaf onze directeur Jan Dekker een kleine presentatie over HEGO. Het volgende filmpje ging over 100 jaar RVS waarin werd uitgelegd hoe het productieproces van RVS eruit ziet.

  Niet enkel ons materiaal werd laten zien, ook toonden wij onze bewerkingsmogelijkheden waarin onze decoil machine de meest nieuwe aanwinst is. Met behulp van onze decoil machine (cut-to-lenght line), kunnen wij coils tot plaat verwerken op elke gewenste lengte.

  Kijk-workshops
  Na de rondleiding stonden twee kijk-workshops op onze klanten te wachten. Gert-Jan van Paridom (Tigwelding) legde uit hoe het lassen van RVS in werk gaat en liet een aantal van zijn producten zien. Naast hem stond Ed Lubsen (NES B.V.) die speciaal ontwikkelde RVS schroeven liet zien. Met behulp van deze schroeven is het niet meer nodig om eerst voor te boren voordat door RVS heen geboord kan worden . De speciale RVS schroeven kunnen makkelijk door het RVS heen geboord worden door de tip van de schroef te verharden met een andere legering.

  Unieke eindproducten van RVS en aluminium
  Ten slotte werden enkele unieke eindproducten van RVS en aluminium tentoongesteld. De DeLorean, de beroemdste auto geheel van RVS, was een echte eye catcher. Daarnaast waren studenten van de Technische Universiteit Eindhoven aanwezig om hun motor met de naam STORM te laten zien. De STORM motor is deels gemaakt van ons aluminium materiaal en wordt ontwikkeld als duurzame motor die mee zal gaan doen aan de 80-dagen rond de wereld challenge. Ook was RVS kunstenaar Michel Muytjens aanwezig om zijn kunstwerken gemaakt van RVS tentoon te stellen.

  Toekomstvisie
  Met behulp van de open dag wilden wij deels ons toekomstvisie laten zien. Volgens Commercieel Manager André van der Veen is HEGO concurrerend als het gaat om maatwerk. “We willen ons veel meer gaan ontwikkelen tot een service bedrijf naast onze groothandel en trading.” aldus Van der Veen. “De decoil machine is een eerste stap om ons in-huis service center uit te breiden, in de toekomst staan ook een slit machine en een lasermachine op het verlanglijstje. Hiermee willen wij ons nog meer inzetten om de klant, waar mogelijk, te ontzorgen.”

  Wij danken alle aanwezige klanten voor hun komst naar onze open dag. Benieuwd naar de foto’s? Op onze Facebook-pagina staan de foto’s van de open dag.

  Over Larissa

  Een van de weinige vrouwen binnen HEGO. Als afstudeerstagiair binnengekomen en direct na afronding van haar opleiding Communicatiemanagent in 2015 aan de slag gegaan bij HEGO. Larissa is verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom marketing en communicatie. Vragen? Stuur haar gerust een mailtje: lhoefnagel@hego.nl