Ga naar de inhoud

Tien weinig bekende feiten over Aluminium

  Aluminium staat bekend als een licht, sterk, niet magnetisch en corrosiebestendig materiaal. Maar wist je ook dat aluminium ooit bekend stond als de ‘Koning onder de metalen?” In onderstaande afbeelding nog een aantal leuke feiten over aluminium. De feiten die mij vooral opvielen heb ik even kort beschreven. 

  Koning onder de metalen
  Kan je je voorstellen dat aluminium ooit waardevoller was dan goud en zilver? In de 19e eeuw werd aluminium gezien als de ‘koning onder de metalen’. Toen Napoleon in 1855 voor het eerst aluminium zag, was hij zeer geboeid. Zo geboeid zelfs dat hij zijn meest belangrijke gasten van aluminium servies liet eten, de andere gasten gebruikten ‘gewoon’ gouden borden en bestek. Tel de vele voordelen van aluminium hierbij op en je snapt wel waarom aluminium ooit de ‘Koning onder metalen’ werd genoemd. Toen later een gemakkelijkere manier werd ontdekt voor het maken van aluminium, werd het materiaal steeds goedkoper en verloor het de royale status.

  100% Recyclebaar 
  Zo’n 75% van al het aluminium dat ooit geproduceerd is, is nog steeds in omloop. Aluminium is 100% recyclebaar zonder kwaliteitsverlies, dit maakt het materiaal erg duurzaam. Het materiaal kan daarnaast onbeperkt worden gerecycleerd en het recycleproces van aluminium vereist slechts 5% van de energie om het aanvankelijke primaire metaal te produceren. Gemiddeld kan gerecycled aluminium binnen 60 dagen weer in gebruik genomen worden.

   Het derde meest voorkomende element in de aardkorst.
  Aluminium is het meest voorkomende metaal op aarde, zo’n 8% van de aardkorst bestaat uit aluminium.

  Behoefte aan meer informatie of advies nodig rondom het gebruik van aluminium? Ik help u graag. Stuur mij gerust een mailtje op abloks@hego.nl of bel mij voor een goed gesprek op 036 5492 2218.

  Bekijk hier ons aluminium assortiment 

  Over Arian

  Al vanaf 1988 ben ik werkzaam in de in- en verkoop van aluminium en roestvast staal. Door mijn ervaring in de markt, aangevuld met diverse materiaalcursussen ben ik uw aanspreekpunt voor aluminium. Maar ik kan u ook helpen op het gebied van RVS. Ik zou graag nader kennis met u maken. Dit kan door een bezoek aan uw bedrijf, maar u bent ook van harte uitgenodigd bij ons in Almere. Mocht u specifieke vragen hebben over onze mogelijkheden, neem dan graag contact met mij op. U kunt mij een email sturen naar abloks@hego.nl of bellen op 036 5492 2218.